Serrat dijo adiós a los escenarios
Serrat dijo adiós a los escenarios y Luis García Gil uno de los principales estudiosos de su obra fue requerido para hacer balance de su carrera. Compartimos algunas entrevistas y el episodio del podcast La teulada vermella de Catalunya Radio en el que participó:
El comiat de Serrat, l’inici de la llegenda (Catalunya Ràdio)
El cantautor Joan Manuel Serrat fa aquesta setmana al Palau Sant Jordi els seus últims tres concerts després de gairebé sis dècades de carrera. Analitzem el seu comiat i algunes de les seves cançons més emblemàtiques amb el biògraf del músic, Luis Garcia Gil; el psiquiatre Francesc Sáinz Bermejo, autor del llibre «Sentir y pensar con Serrat», i el periodista Blai Marsé, creador del podcast «La taulada vermella».
Entrevista en la Agencia EFE
Albert Castilla entrevista a Luis García Gil a su llegada a Barcelona en el Hotel Exe Plaza Catalunya. El cámara que graba la entrevista es Arnau Jurado.
Joan Manuel Serrat se despide de los escenarios (24 horas Radio Nacional de España)
Especial informativo con algunos de sus compañeros y allegados
El cantautor Joan Manuel Serrat se despide de los escenarios tras casi 60 años de carrera con un concierto en Barcelona. En el informativo 24 horas de RNE, le rendimos homenaje y repasamos su trayectoria con algunos de sus compañeros y allegados. Conversamos con el comunicador, escritor y músico David Escamilla, ahijado del cantautor: «Serrat para mí es como un segundo padre […] Siempre ha estado a mi lado y yo siempre le he seguido». También interviene su pianista y arreglista Ricardo Miralles, quien afirma que «es muy gratificante trabajar sobre melodías tan inspiradas como las que hace Joan Manuel». El escritor Luis García Gil escribió Serrat y los poetas, un libro que aborda la poesía de los grandes autores a los que Serrat musicó: «Yo le daría el Premio Cervantes porque ha hecho canciones que son absolutos poemas». Para Pilar Socorro, directora del programa España.com de Radio Exterior, no deberíamos conformarnos con el Cervantes si a Bob Dylan le dieron un premio Nobel. «De repente surge este catalán que nos hizo amar una lengua que no conocíamos, pero que entendíamos casi todo», añade.
LA TEULADA VERMELLA (CATALUNYA RADIO)
Podcast de cuatro capítulos dedicado a Serrat en Catalunya Ràdio con motivo de su despedida de los escenarios.
Amb motiu del comiat definitiu dels escenaris del Noi del Poble-sec, «La teulada vermella. Un podcast sobre Joan Manuel Serrat» aproxima la seva figura com mai no s’havia fet. Al llarg de quatre capítols, el redactor d’Informatius especialitzat en música Blai Marsé analitza des de diversos punts de vista el personatge més important que hi ha hagut mai a la música catalana i espanyola. Des dels llocs i els personatges que han inspirat les seves cançons fins al seu llegat i pensament filosòfic. Una audioguia pel món serratià per acomiadar-se del músic barceloní, que a finals de mes posarà punt final a una carrera de gairebé sis dècades».
El segon capítol és una immersió a l’univers poètic i musical de Joan Manuel Serrat per descobrir quines han estat les principals inspiracions del protagonista del podcast. El periodista David Guzman explica algunes anècdotes relacionades amb Joan Barril i recalca el valor literari dels poetes que ha musicat. Machado, Papasseit, Foix, Hernández y també a Tito Muñoz «Tarrés» i Luis García Montero, els únics poetes vius a qui Serrat ha posat música. Blai Marsé parla amb ells i també amb l’altre Luis García, Luis García Gil, el seu biògraf, que juntament amb el mestre Antoni Ros-Marbà ajuden a completar les influències de Serrat.
Toda la información sobre el Podcast y acceso a todos los episodios en estos enlaces: